Autotheorie2018-09-12T18:57:26+01:00

Autotheorie

THEORIE BINNEN 24 UUR

Bij Breda Theorie ben je aan het goede adres! Voordat jij je rijbewijs haalt, heb je eerst een weg te gaan. Voordat je op kan gaan voor je praktijkexamen, moet je eerst je theorie-examen behaald hebben. Omdat wij van Breda Theorie weten dat het behalen van het theoriecertificaat erg lastig kan zijn, willen wij graag iedereen daarbij helpen.

Of je nou een leerling van ons bent of niet, wij zullen je helpen jouw theoriecertificaat te behalen.

ZONDER EEN BOEK TE OPENEN

Wil jij zonder een boek te openen toch slagen voor je theorie-examen? Binnen 24 uur je theorie te behalen met een slagingsgarantie van 95%. Dit is te danken aan de speciaal ontworpen leertechniek.

De methodiek die zij hanteren is gespecialiseerd in het op korte termijn opnemen van een specifieke leerstof. De combinatie met op dezelfde dag direct theorie-examen bij het CBR af te leggen, vergroot de slagingskans tot 100%.

Wat houdt het theorie-examen in?

Het examen bestaat uit drie onderdelen:

  • 25 vragen over gevaarherkenning
  • 30 vragen over verkeersregels
  • 10 vragen over verkeersinzicht

In de eerste 25 vragen (gevaarherkenning) mag je er 12 fout hebben. In de laatste 40 vragen mag je er 5 fout hebben. Zak je op 1 van de onderdelen, dan zak je jammer genoeg voor het theorie-examen!

Gevaarherkenning

De vragen over gevaarherkenning beantwoordt je door aan te geven wat je in een bepaalde situatie zou doen:
Voor iedere vraag heb je 8 seconden de tijd om te antwoorden.

Verkeersregels

Jouw kennis van de verkeersregels wordt in dit onderdeel getoetst.

Verkeersinzicht

Bij de vragen over verkeersinzicht gaat het niet zozeer over wat in de wet geregeld is, maar vooral wat in een bepaalde situatie verstandig en veilig is om te doen.

Het examen bestaat uit ja/nee vragen, meerkeuze vragen, vragen waar je zelf een getal in moet vullen vragen over hoe je zou handelen in een bepaalde verkeerssituatie (bij gevaarherkenning). Het theorie-examen voor de personenauto duurt ongeveer drie kwartier, inclusief de toelichting. Je moet ongeveer een half uur voor aanvang van het examen aanwezig zijn.

Vereisten voor het theorie-examen?

Een wettelijk toegestaan, geldig identiteitsbewijs (identiteitskaart / paspoort).
Let op! Als je het vereiste niet bij je hebt, of als je niet op tijd op het examencentrum bent, dan kan je niet deelnemen aan het theorie-examen.

Sinds 1 november 2012 is de wet veranderd en mag jij je theorie al vanaf je 16,5 jaar behalen. Je theorie-certificaat is vanaf nu ook 1,5 jaar geldig.